Platformgame bouwen met Pixel Press Floors

Je kan heel veel spelletjes spelen op de iPad, maar je kan ook… je eigen platformgame maken! Met Pixel Press Floors voor de iPad kan je je eigen platformlevels tekenen op vellen papier. Die scan je in met de iPad en tover je om tot echte levels die iedereen kan spelen.  Uit ervaring is dit nogal omslachtig en werkt het ook niet altijd even goed. Gemakkelijker is dat je gaat tekenen in de app zelf, gewoon met je vinger.  Hou je wel aan de afspraken die gemaakt worden in de klas (handleiding Floors).  Achteraf als je de tekening klaar hebt, kleur je het level in, geef je onderdelen texturen en bepaal je de waarde van de plusjes die je hebt getekend. Er zijn 14 betekenissen. Een plus kan staan voor een blok dat onder je voeten wegzakt als je erop staat, maar ook voor een ladder, explosief blok, startpunt van de speler of vuurballen die op je af komen. In de editor bepaal je ook de muziek, geluidseffecten en zoveel meer.

Pixel Press Floors tekenen van schets iPadDe applicatie is momenteel gratis te downloaden (uiterlijk tot 31 december 2016).  Nadien verdwijnt de app jammer genoeg uit de App Store.  Wees er dus als de kippen bij om dit cool bouwpakket alsnog op je iPad vast te leggen.

Pixel Press Floors level uittekenen

bron: iculture.nl

Auteur: admin

ICT/Techniek-klas is eigendom van basisschool Heilig Hart en College Handbooghof Halle. Meester David is er ICT-leerkracht.