Animatiefilmpje met Toontastic 3D

Google heeft een nieuwe app voor kinderen in de leeftijd 6 tot 8 jaar uitgebracht. Met Toontastic 3D (Toontastic 3D) kunnen kinderen tekenen, animaties maken en vervolgens een cartoonfilmpje maken met hun eigen stem. Het werkt heel simpel: je schuift de karakters over het scherm om een verhaal te vertellen. De app legt vervolgens de bewegingen en de stem vast.

Google Toontastic 3D

Google bracht in 2011 al een Toontastic-app uit zonder 3D-effecten. Daarmee was het ook al mogelijk om een verhaal of cartoon te maken. In de nieuwe app zijn de mogelijkheden uitgebreid. Kinderen maken gekleurde karakters, mixen hun soundtrack met standaard aanwezige liedjes en nog veel meer. Hebben ze zelf geen inspiratie, dan kunnen ze in het ideeënlab voorbeelden vinden om mee aan de slag te gaan. Ook is er de keuze uit drie soorten verhalen: Short Story, Classic en Science Report.

Kies je voor een Short Story, dan zijn er drie scenes: een begin, middenstuk en einde. Vervolgens kies je een omgeving, bijvoorbeeld en spannend kampeerkamp, een onderzeese stad of een piratenschip. Je kiest een paar karakters, sleept de poppetjes over het scherm en vertelt er ondertussen een verhaaltje bij. Tenslotte geef je nog de stemming aan, bijvoorbeeld exited of spunky. Klaar? Dan is de eerste scene van je verhaal af. De App is Engelstalig, dus daar moet je wel even rekening mee houden.

Bron: iculture.nl

Rekenkoning Junior

Rekenkoning junior is een rekenspel dat zich afspeelt in de Middeleeuwen. Je beklimt de sociale ladder door rekenvragen te beantwoorden en puzzels op te lossen. Verzamel sterren, win medailles en strijd tegen vrienden en familie. Win het spel en je wordt Rekenkoning of Koningin!

Rekenkoning Junior is geschikt voor 6 jaar en ouder en laat kinderen op een toegankelijke en inspirerende manier kennis maken met rekenen. Het spel prikkelt de nieuwsgierigheid en maakt rekenen leuk. Spelers leren zelf nadenken en leren allerlei soorten rekenproblemen van verschillende kanten te bekijken.

Inhoud
– Tellen
– Optellen
– Verschil
– Vermenigvuldigen
– Delen
– Meetkunde
– Vergelijken
– Meten
– Puzzels
– Breuken

Ga eens op reis met de computer … Google Earth

Google Earth is een gratis programma waarmee je een virtuele reis kan maken naar elke locatie ter wereld. Door in te zoomen, toont de toepassing in bepaalde gevallen ook 3D-weergaven van gebouwen en landschappen.

Google Earth biedt je de mogelijkheid om onze wereldbol op een interactieve manier te bestuderen. De software werkt aan de hand van een systeem van satellieten, waardoor ook de meest ontoegankelijke gebieden kunnen worden weergegeven.

In deze les bezoeken de leerlingen eerst hun eigen huis.  Ze leren switchen tussen Google Streetview (grondniveau) en  en Googel Earth (satellietniveau).  Ze kunnen achteraf naar keuze een bezoekje brengen aan de school, het Atomium, het Wembley stadium, de Eiffeltoren, etc.

Plezier verzekerd!

Meer info via https://www.google.com/intl/nl/earth/

Bron: ccm.net

 

 

 

Toytheater – Eenvoudig stopmotion-filmpje maken

loading_animated

Wil je op een eenvoudige manier een stopmotion-filmpje maken.  Klik dan snel op deze knop.  De ingebouwde bibliotheek voorziet voldoende afbeeldingen om tot een mooi resultaat te komen.  Aangezien de tools beperkt blijven tot “vergroten-verkleinen, eerste laag-tweede laag, draaien en fotograferen” is dit uitermate geschikt voor jonge kinderen.  Toytheater.com is een website boordevol educatieve spelletjes voor de allerkleinste tot de grootste kinderen uit de basisschool.

Monkey Tales

logo

Het museum van alles en nog wat: vanaf 8 jaar

Het verhaal:

Karmijn Pranquill, een dinosaurus, heeft het museum bezet. Niemand durft nog naar binnen en daarom is het museum gesloten voor publiek. Doorzoek elke kamer en versla alle aapjes, mummies, ridders en krijgers tot je Karmijn hebt gevonden.

Leeftijd:

Vanaf 8 jaar. Het museum vanalles en Nog wat herhaalt spelenderwijs alle leerstof uit het tweede leerjaar van het basisonderwijs.

De vijand en zijn helpers:

Karmijn Pranquill met Pachycephalosaurus animatronic, terracotta strijders, mummies en ridders

Wereld:

Een modern museum

Demo-versie downloaden of bestellen kan je hier.

Het toetsenbord (letters) – Woordzoeker

logo_woordzoekermaken

Spelletjes met woorden zijn populairder dan ooit, open een willekeurige krant of tijdschrift en de kans is heel groot dat je één of meerdere woordzoekers vindt. WoordzoekerMaken.nl heeft een grote verzameling van online woordzoekers en er worden regelmatig nieuwe puzzels toegevoegd. Ze zijn leuk om te spelen en bovendien erg leerzaam. Alle puzzels zijn volledig gratis te spelen. Je kunt ze zelfs uitprinten om later offline te puzzelen. Als je misschien zin hebt in iets meer avontuurlijks, kun je met de generator eenvoudig en snel zelf een leuke of interessante woordzoeker maken.  In deze les maken wij hier handig gebruik van.  Bovendien wordt het gebruik van het toetsenbord gestimuleerd.  De leerlingen kregen een voortaak mee (zoek 20 woordjes die te maken hebben met Halloween) zodat de focus echt op het typen van de woordjes ligt.  Leerlingen die snel klaar zijn, proberen de puzzel online op te lossen!

Veel puzzelplezier!

Ga naar: http://woordzoekerMaken.nl

Bingel

Bingel is een toffe website voor leerlingen van de lagere school. Onze school heeft toegang tot pingel en daardoor kun je oefeningen maken op één van de bingel-eilanden. Elk leerjaar heeft zijn eigen unieke eiland.

Bij elk eiland hoort ook een luisterverhaal. Om de 2 of 3 weken kun je het vervolg van het luisterverhaal horen. Na elk stukje worden jij en je klasgenoten uitgedaagd om oefeningen te maken op bingel. Als je samen met je klas het doel bereikt, wordt de klas op bingel beloond. Bekijk het filmpje om meer te weten over de verhalen.

Bingel kun je gebruiken op gewone computers (gebruik wel Google Chrome), maar ook op tablets zoals een iPad.

Bingel is een site met veel verschillende soorten oefeningen. Als je goed oefent krijg je pingping waarmee je leuke korte spelletjes kunt spelen, nieuwe kleren voor je avatar kunt kopen, …

Tot op bingel!

Meer info voor jou of je ouders op … http://www.bingelsite.be/nl

Wordcloud met woordwolk.nl

Een Wordcloud oftewel een Woordwolk is een illustratie die is opgebouwd uit woorden die op een kunstzinnige manier door elkaar zijn geweven.
Op internet bevinden zich inmiddels vele tools waarmee dergelijke Wordclouds gemaakt kunnen worden.  Woordenwolk.nl is er zo eentje!  Wij maakten een wordcloud over ons zelf.  De resultaten zijn te bewonderen in de klas.  Wil je nog eens opnieuw een wordcloud maken dan kan je best de stapjes nog eens overlopen via onderstaande link.

http://ict-idee.blogspot.be/2015/07/216-maak-prachtige-wordclouds-met.html

Wat doe je wel of beter niet op het internet?

In deze les gaan we na wat de leerlingen zoal doen op het internet en wat hun favoriete sites of apps zijn. We stellen samen afspraken op rond zorg dragen voor computers en tablets. En we maken de kinderen bewust van hoe ze veilig kunnen internetten. Een veilig wachtwoord is daarbij ook van groot belang.