CodeCombat – Programmeren

tumblr_inline_muvgzozzfu1s1de95

Als je wil leren programmeren, zul je een hoop code moeten schrijven.

Programmeren is iets magisch. Het stelt je in staat dingen te bouwen puur vanuit jouw gedachten. CodeCombat geeft je het gevoel dat je magische krachten in de puntjes van je vingers hebt, door het typen van code.

In CodeCombat leer je programmeren door het spelen van een spel. Het blijkt dat dit ervoor zorgt dat je sneller leert. VEEL sneller. Het is alsof je een gesprek hebt, in plaats van een handleiding leest. CodeCombat wil dit gesprek beschikbaar maken voor iedere school en iedere leerling, want iedereen moet de kans krijgen om de magie van programmeren te ervaren.

Al meer dan 5 miljoen mensen, uit meer dan 200 verschillende landen, zijn gestart met een reis door de wondere wereld van CodeCombat. In totaal schreven zij meer dan 1 miljard regels code.

CodeCombat is beschikbaar in 6 verschillende talen: Clojure, JavaScript, Python, CoffeeScript en Lua. Binnenkort volgt Java.

Via onderstaande link krijg je nog wat meer uitleg van CodeCombat Nederland. https://codecombat.nl/

Het spel kan je meteen spelen via deze link.

Auteur: admin

ICT/Techniek-klas is eigendom van basisschool Heilig Hart en College Handbooghof Halle. Meester David is er ICT-leerkracht.