Een woordenwolk maken

Bron: ICT-Idee

Een Wordcloud of een Woordwolk is een illustratie die is opgebouwd uit woorden die op een kunstzinnige manier door elkaar zijn geweven.
Op internet bevinden zich inmiddels vele tools waarmee dergelijke Wordclouds gemaakt kunnen worden. Woordwolk.nl is een prachtige, zeer complete tool.
Eerst dient bij Woordwolk.nl te worden aangegeven welke woorden in een woordwolk geplaatst moeten worden. Dit kan bij Woordwolk.nl door de woorden in te typen, maar ook door de tool woorden te laten gebruiken die voorkomen op een website of in een geselecteerd bestand.
Nadat dit is gebeurd en er een Wordcloud is gegenereerd kunnen de gewenste aanpassingen worden aangebracht. Zo kunnen het formaat, de vorm, het lettertype, de lettergrootte en de kleurencombinatie naar wens gewijzigd worden. Is de Wordcloud klaar dan kan die worden geprint, opgeslagen of online met anderen worden gedeeld.

Klik hier voor het stappenplan.

Auteur: admin

ICT/Techniek-klas is eigendom van basisschool Heilig Hart en College Handbooghof Halle. Meester David is er ICT-leerkracht.